stroge epidemiološke mjere

Pisanjem ispita iz francuskog jezika u srijedu počinje jesenski rok državne mature

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 18.08.2020 13:51
  • Objavljeno 18.08.2020 u 13:51
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Profimedia / Autor: Lapin Oleksandr / Zuma Press / Profimedia

Jesenskom roku državne mature, koji će se provoditi od 19. kolovoza do 4. rujna, pristupit će 5450 pristupnika uz strogo poštivanje epidemioloških mjera, a počinje u srijedu pisanjem ispita iz francuskog jezika.

Pristupnici koji su u ovoj školskoj godini bili redovni učenici završnih razreda srednjih škola u Hrvatskoj ispite pišu u školama, a ostali prijavljene ispite, osim u Zagrebu, ove godine mogu pisati i u Splitu ili Slavonskom Brodu, priopćio je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO).

Jesenski rok državne mature počinje ispitom iz francuskog jezika, a završava ispitom iz filozofije.

Cijeli postupak mature provodit će se pod strogim epidemiološkim mjerama koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo. U njima stoji da ispitu neće moći pristupiti osobe sa znakovima akutne respiratorne bolesti, poput povišene tjelesne temperature, kašlja, poteškoća u disanju, poremećaja osjeta njuha i okusa, kao niti oni kojima je utvrđena zaraza koronavirusom.

Objava rezultata je 9. rujna, a rok za prigovore 11. rujna. Konačna objava rezultata bit će 16. rujna, a podjela svjedodžbi 17. rujna.

Raspored ispita jesenskog roka te sve informacije o polaganju državne mature dostupne su u Centru mature, na internetskoj stranici ncvvo.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!