IZVAN KONTROLE

Pijani policajac skrivio sudar pa pucao u stanu

27.01.2009 u 12:38

Bionic
Reading

Zagrebačka policija privela je četrdesetčetverogodišnjeg policajca koji je u alkoholiziranom stanju najprije skrivio prometnu nesreću, a potom iz pištolja pucao u svom stanu. Nad njim se trenutno provodi postupak procjene radne sposobnosti

Na području Sesveta policajac se u ponedjeljak oko 23 sata, upravljajući Renaultom Sefranom, frontalno sudario sa 38-godišnjakom. U nesreći nitko nije ozlijeđen, a policajci su kolegi na mjestu nesreće izmjerili čak 2.20 promila alkohola u krvi, isključili ga iz prometa, zabranili mu upravljanje vozilom i pustili ga doma, izvijestio je Večernji list.

Nakon samo četiri sata od prometnog incidenta, nestašni policajac je opet bio u akciji. Naime, nepoznati je građanin oko 3 sata ujutro pozvao policiju da se pozabave svojim kolegom koji je u svome stanu pucao iz pištolja.

No, vidno alkoholizirani policajac odbio je poći u postaju, pa su upotrijebljene mjere prisile. Zbog lošeg psihičkog stanja muškarcu je pružena liječnička pomoć, a policija nastavlja istragu.

Večernji list doznaje da je policajac proglašen nesposobnim za obavljanje poslova službene osobe, no postupak ocjene radne sposobnosti još uvijek je u tijeku. Oduzeto mu je službeno oružje i značka. Pištolj kojim je pucao u stanu za sada nije pronađen, a tijekom dana je predviđena pretraga stana, koji je od sinoć zapečaćen.