ODBIO MU PRODATI ALKOHOL

Pijani policajac napao vlasnika benzinske postaje

05.01.2009 u 11:05

Bionic
Reading

Josip Radman, vlasnik benzinske postaje u Čapljanima nedaleko od Sunje, tvrdi da mu je jučer oko 16 sati pijani policajac prijetio da će ubiti njega i njegovu obitelj ako mu ne proda alkohol, a ove navode je danas potvrdila i sisačko-moslavačka policija

Policajac M. L., navodno otprije poznat po nasilnom ponašanju, jučer je na benzinskoj postaji u Čapljanima kupovao cigarete i alkoholno piće. Nakon nekog vremena, prema riječima Josipa Radmana, vratio se na benzinsku postaju s prijateljem u vidno alkoholiziranom stanju. Radman tvrdi da mu je odbio prodati alkohol, na što je M. L. navodno podivljao.

Kada je zaprijetio da će pozvati policiju, Radman kaže da ga je podivljali M. L., koji tada nije bio na dužnosti, lupio šakom u glavu, razbio telefon te zaprijetio da će mu pobiti obitelj. Čim je M. L. napustio objekt, Radman je nazvao policiju u Sunji i prijavio napad i prijetnje, no kaže da su ga policajci u postaji uvjeravali da M. L. nije opasan te da neće ostvariti svoje naume.

Radman kaže da je M. L. iste večeri došao pred njegovu kuću te ga iz dvorišta nastavio vrijeđati i prijetiti mu, na užas Josipove prestravljene supruge i djece. Radman je zatim odlučio pomoć potražiti u PU sisačko-moslavačkoj, a tvrdi da će se obratiti i glavnom ravnatelju policije, Vladimiru Faberu.

Većinu Radmanovih tvrdnji potvrdila je u današnjem priopćenju i sisačko-moslavačka PU, uz dodatak da je policajac vlasnika benzinske postaje udario koljenom u trbuh, bacio na ulazna vrata te nakon toga pratio do automobila, gdje ga je i dalje namjeravao tući, no Radman je uspio pobjeći.

Radman je iste večeri podnio i kaznenu prijavu protiv 48-godišnjeg policajca zbog kaznenog djela prijetnje, a policija dodaje da je protiv policajca nadležnom prekršajnom sudu podnesen optužni prijedlog, te će isti biti udaljen iz službe i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti.