2,05 PROMILA

Pijan bježao policiji pa izazvao prometnu nesreću; vozač je uhićen i kažnjen s 26.300 kuna

22.10.2019 u 10:52

Bionic
Reading

U ponedjeljak 22. listopada u 15.30 na cesti između Palovca i Donjeg Pustakovca u nadzoru cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec pokušali su zaustaviti osobni automobil koprivničkih registarskih oznaka koji se odbio zaustaviti te se nastavio kretati

Kako javlja policija, prilikom potjere u Hodošanu, u produžetku Vinogradske ulice, vozač je osobnim automobilom počinio prometnu nesreću. Naime, izlaskom iz zavoja vozilom se nije kretao što bliže desnom rubu kolnika, zbog čega je sišao izvan kolnika te je udario u betonsko-žičanu ogradu, nakon čega se nastavio kretati i napustio mjesto prometne nesreće.

Vozilo su policijski službenici sustigli i zaustavili na cesti između Hodošana i graničnog prijelaza Goričana. U vozilu su zatečene dvije osobe, 28-godišnji vozač i maloljetni putnik, obojica s područja Koprivničko-križevačke županije. Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Nadzorom prometa utvrđeno je da je vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u količini od 2,05 grama po kilogramu i prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije.

Uz optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden je na Općinski sud u Čakovcu, Prekršajni odjel. Nakon što je ispitan 28-godišnjaku je određeno zadržavanje do 15 dana te je predan u zatvor u Varaždinu. Također, protiv vozača zbog počinjenja prometne nesreće izdan je prekršajni nalog te je ukupno kažnjen novčanom kaznom od 26.300 kuna.