podržao sanju radolović

Picula: S krizama u Europi moraju se nositi političari nove generacije

08.05.2021 u 14:29

Bionic
Reading

SDP-ov europski parlamentarac Tonino Picula u subotu je u Puli, gdje je iskazao potporu kandidatkinji za pulsku gradonačelnicu Sanji Radolović, ustvrdio kako se s krizama u Europi "moraju nositi političari nove generacije koji nisu opterećeni korupcijskim aferama".

"Pokazali su to i rezultati velike Studije koju su naručili Europsko vijeće i komisija o budućnosti Europe. Naime, kada su građane EU-a pitali što im je prioritet, njih čak 83 posto smatra kako Europska mora biti spremna nositi se prije svega s krizama, ali da sa suočavanjem kriza moraju nositi političari nove generacije", rekao je Picula.

"Postavljam otvoreno pitanje - da li Vlada opterećena unutarnjim slabostima i optužbama za korupciju, može biti ona koja će taj izuzetno važni instrument iskoristiti kako bi se korigirali hrvatski razvojni unutarnji deficiti i regionalni dispariteti. Dopustite mi da izrazim određenu skepsu" - naglasio je Tonino Picula.

Rekao je kako će glavni zadatak SDP-ove gradonačelnice, kada pobijedi na izborima, biti planirati razvoj Pule u razdoblju kada više nema Uljanika i kada pulsko brodogradilište nije nositelj razvoja. Pula mora imati dobru gradsku upravu koja će voditi računa da je za njezinu kvalitetu potrebno tzv. trojstvo - pošten odnos prema javnim resursima i javnim financijama, otvorena gradska uprava i otvoren odnos prema javnim financijama.

Picula je rekao i kako je Hrvatska je po razvijenosti predzadnja od 27 zemalja članica te da nam se iz EU nudi gotovo 49 milijardi kuna za razvoj no ta sredstva, ustvrdio je, ne mogu uspješno koristiti "oni koje s punim pravom možemo svrstati kao iduću generaciju hrvatske korupcije".

SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Pule Sanja Radolović rekla je kako će poticana stanogradnja za mlade, grad bez beskućnika i primjerena skrb za starije i nemoćne biti njezini socijalni prioriteti.

"Problem smještaja u domu za starije i nemoćne u Puli je probio sve granice normalnog i nedopustivo je da se na listi čekanja provede više od deset godina prije nego što dobijete smještaj i adekvatnu skrb. To je nepojmljivo" - zaključila je Radolović.