GADAFIJEVI SNAJPERISTI?

Petorica Srba zatočena u libijskom zatvoru

29.08.2011 u 13:48

Bionic
Reading

Novinari Komsomolske pravde pronašli u Libiji petoricu Srba, koje su zatvorili libijski pobunjenici pod optužbom da su plaćenici - snajperisti, javlja srpski B92

Petorica srpskih zarobljenika borave u improviziranom pritvoru u Libiji, gdje spavaju na podu, ali se prema njima pobunjenici ponašaju korektno, ne tuku ih i daju im hranu, javlja srpski B92

Zarobljeni Srbi tvrde da su u Libiju došli raditi 12. kolovoza na popravljanju puteva za srpsko-libijsku kompaniju Zazura i da im je obećana odlična plaća.

Prema njihovim riječima, uhapšeni su na jednoj barikadi kada su naoružani ljudi vidjeli njihove putovnice i optužili ih za pomaganje Gadafiju, ali da su uspjeli pobjeći, nakon čega su se skrivali po kućama u Tripoliju.

Poslije toga su, kako kažu, platili jednom taksistu 500 eura da ih odvede do srpske ambasade, ali su na prvoj barikadi ponovo uhićeni pod optužbom da su snajperisti.

Pobunjenici su zarobljenicima rekli da će uskoro biti prebačeni u Zintan, grad na zapadu Libije i pušteni kućama 'ako sve bude u redu'.