uoči svih svetih

Peternel: Grobovi na Mirogoju nisu obnovljeni od potresa

04.10.2022 u 15:37

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačke podružnice Domovinskog pokreta Igor Peternel ustvrdio je u utorak da mirogojsko groblje izgleda jednako kao i na dan nakon potresa napominjući kako je za socijalno ugrožene i branitelje ostalo 200-tinjak slobodnih mjesta

Uoči blagdana Svih svetih Peternel je ispred Gradskog groblja Mirogoj izjavio da ima grobova koji još uvijek izgledaju sramotno te pozvao da vlast, država i grad preuzmu ulogu upravitelja groblja, priopćio je Domovinski pokret.

Ništa ne događa po pitanju obnove iako je novac za obnovu osiguran iz fondova EU-a. Ne zna se kad će početi, tko to stopira i zašto, kazao je Peternel.

Osim toga, ustvrdio je kako je ostalo "svega dvjestotinjak ukopnih mjesta za socijalno ugrožene građane, braniteljsku populaciju i sve one koji nemaju vlastito grobno mjesto, a to im treba osigurati putem Grada".

Tvrdi da novi ugovori nisu potpisani i da na Mirogoju uopće više nema takvih mjesta te predviđa ozbiljne probleme u bliskoj budućnosti jer se po tom pitanju ništa ne radi.