OLUJA SRUŠILA POZORNICE

Pet poginulih, 70 ozlijeđenih na rock festivalu u Belgiji

19.08.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Najmanje pet osoba je poginulo, a 70 je ozlijeđeno, među kojima je nekolicina zadobila teške ozljede, u naletu snažne oluje koja je pogodila rock festival na otvorenom Pukkelpop u Kiewitu, na sjeveru Belgije, izvještavaju svjetski mediji pozivajući se na lokalne izvore

Oluja je srušila dvije pozornice, jednu na posjetitelje, kao i nekoliko metalnih instalacija na ulazu te goleme ekrane, a nekoliko stabala iščupano je s korijenjem. Na festivalu je u tom trenutku bilo između 60.000 i 65.000 ljudi.

Belgijski premijer Yves Leterme posjetio je mjesto događaja u noći na petak kako bi izrazio sućut obiteljima i prijateljima žrtava.

Organizatori su festival, koji je trebao trajati do subote, zbog te nesreće otkazali. Među brojnim izvođačima na festivalu izdvajamo međunarodne zvijezde kao što su Foo Fighters, Eminem, Blink 182, Skunk Anansie i Offspring. Svi su izrazili sućut obiteljima poginulih.

Ovaj festival su, izvještava AFP, i prošle godine obilježila dva tragična događaja: tonski snimatelj umro je od posljedica srčanog udara, a Charles Haddon počinio je samoubojstvo za vrijeme nastupa sa svojim bendom Ou Est Le Swimming Pool. Haddon je skočio među publiku s pozornice smrtno stradajući i pritom ozlijedivši jednu 22-godišnju posjetiteljicu koncerta.

Posljedice oluje
Nesreća na rock koncertu u Belgiji