lokalni izbori

Pero Vićan uvjeren u pobjedu u Dubrovniku

28.05.2021 u 12:28

Bionic
Reading

Kandidat Dubrovačkog demokratskog sabora (DDS) za gradonačelnika Dubrovnika, Pero Vićan, istaknuo je u petak kako je uvjeren u svoju pobjedu u drugom krugu lokalnih izbora te pozvao birače da u nedjelju izađu na izbore.

Pero Vićan (DDS) dobio je u prvom krugu 13,54 posto glasova i u drugi krug ulazi s Matom Frankovićem, kandidatom koalicije HDZ, Hrvatski suverenisti, HSU, koji je u prvom krugu dobio 36,87 posto glasova birača.

U izjavi za medije na završnom okupljanju na tržnici u dubrovačkom Gružu Vićan je rekao kako će, bez obzira što su u proteklom razdoblju ostvareni dobri projekti, smjer razvoja Dubrovnika zaokrenuti prema brizi za obične ljude te širem i boljem socijalnom programu.

"Običnim ljudima ćemo dati prednost, ali nećemo zapostaviti ni poduzetnike. Zalažemo se i za stanogradnju za mlade obitelji, jer je danas u gradu nemoguće biti podstanar. Uz to i za izgradnju doma umirovljenika kod bolnice s velikim palijativnim odjelom te nogometnog stadiona u Lapadu s trgovačkim centrom", naveo je Vićan.

Istaknuo je kako je njegov protukandidat Mato Franković iz HDZ-a u protekle četiri godine pokazao što je uspio napraviti, a da on nudi bolji program.

"Bit ćemo brži i učinkovitiji te u pozitivnom smislu radikalni, posebno u preustroju gradske uprave s današnjih jedanaest na pet odjela s jakim odsjecima. Broj zaposlenih smanjit ćemo odlascima u mirovinu, otpremninama i prelaskom u druge odjele, a osnovat ćemo i gradski zavod za urbanizam i prostorno upravljanje", izjavio je Vićan.