dva vijećnika

Penava u Splitu: Domovinski pokret će zastupati politiku sažetu u sintagmi 'čiste ruke, čist obraz', Puljak će imati žestoku

15.07.2022 u 14:10

Bionic
Reading

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava najavio je u petak u Splitu da će novoizabrani splitski gradonačelnik Ivica Puljak imati žestoku i pravednu oporbu u dva vijećnika te stranke, koliko ih je na nedavnim prijevremenim izborima osvojio Domovinski pokret

"Čestitam Puljku na izboru za splitskog gradonačelnika. Vijećnici Domovinskog pokreta će zastupati politiku sažetu u sintagmi 'čiste ruke, čist obraz' te će gradonačelnik imati žestoku, ali pravednu oporbu u našim vijećnicima", rekao je Penava u Splitu.

Izvijestio je novinare da je gotovo cijelo Predsjedništvo Domovinskog pokreta u Splitu kako bi razmotrilo rezultate nedavnih lokalnih izbora u tom gradu.

"Rezultati su za nas iznimno dobri i pokazali su da mi u Splitsko-dalmatinskoj županiji imamo jaku bazu", ocijenio je Penava.

Domovinski pokret sudjelovao je na nedavnim prijevremenim izborima u Splitu u koaliciji s Hrvatskom strankom prava, Hrvatskom demokršćanskom strankom i Hrvatskim suverenistima.

Penava je rekao kako je takva koalicija u Splitu, koja je donijela izborni uspjeh, početak okupljanja svjetonazorski bliskih stranaka koje njeguju domoljublje i demokršćanske vrijednosti. Dodao je kako u ovom trenutku ne može reći hoće li se te stranke ujediniti, ali će nastaviti programsku suradnju radi zajedničkog izlaska na parlamentarne izbore za dvije godine.

Penava je odbio primjedbe po kojima je Domovinski pokret "produžena ruka HDZ-a", pri čemu je za HDZ rekao da je "bivša demokršćanska stranka".

Na upit hoće li Domovinski pokret surađivati s HDZ-om na parlamentarni izborima za dvije godine, Penava je odgovorio kako "s ovakvim HDZ-om neće".

"Mi s ovakvim HDZ-om, koji je svjetonazorski izgubio vodstvo stranke, pogoduje Miloradu Pupovcu i Anji Šimpragi, nećemo surađivati", poručio je.

Kad je riječ o suradnji Domovinskog pokreta s Mostom, Penava je rekao da svi potencijalni partneri od centra na desno "moraju znati tko su i što su i kojem svjetonazoru pripadaju", a ne da radi kratkoročnih ciljeva zapostavljaju svjetonazor.