izbori u hdz-u

Penava: Prikupili smo potrebne potpise, predajemo ih u petak

24.02.2020 u 15:26

Bionic
Reading

Kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava najavio je kako će se potpisi za njegovu kandidaturu kao i kandidature Mire Kovača i Davor Ive Stiera predati u petak

Penava je rekao kako najveći broj prikupljenih potpisa dolazi iz Vukovarsko-srijemske županije i Slavonije uopće kao i iz Dalmacije te Grada Zagreba, piše press032.

Na primjeru Opatovca, sela nedaleko Vukovara, Penava je objasnio i popis broja članova HDZ-a za koje tvrdi da ne prelazi 100 tisuća. U Opatovcu je, rekao je po popisu 80-ak članova HDZ-a, a od toga njih 15 do 20 su preminuli i to prije više godina, a slijedećih 20 do 30 se odselilo negdje dalje.

'Kada je riječ o anketama pitanje je od kuda te ankete i tko to raspolaže s bazom članstva u HDZ-u kao i tko je dao brojeve telefona svih tih ljudi. Gdje je sada taj toliko spominjani GDPR i kako se sve ovo uklapa u tu priču? I ja bih kao kandidat za zamjenika predsjednika volio da se i meni daju ti podaci kako bih i ja nazvao sve te ljude i pitao ih barem kako su i kakvo im je zdravlje', komentirao je Penava ankete koje govore o kranjem ishodu izbora u HDZ-u koje predviđaju pobjedu Andreja Plenkovića te neizvjesnu borbu za mjesto zamjenika predsjednika stranke.

Kazao je i kako dosadašnja izborna kampanja, unatoč teškim izjavama koje su se mogle čuti, po njemu nije donijela ništa dramatičnoga ali i da trebaju svi članovi stranke voditi računa o tome kako će se sve ono dobro ili loše ubrzo tako i vratiti. Dodaje kako će poslije izbora ponovno biti određeni ljudi i politike kao i političke utakmice koje slijede te da je samo pitanje u kakvoj će formi biti, odnosno hoće li biti izabrani oni najbolji što stranka ima za utakmice koje nam slijede.

'Ako netko govori tri godine kako je sve ono desnije od HDZ-a glavni neprijatelj stranke i ne valja kakva je to sada naknadna pamet došla kada se sada govori kako su sada nam glavni prijatelji i poželjni za koalirati. Dakle, netko je onda tri godine vodio pogrešnu politiku. Za mene nije problem kada netko kaže da je pogriješio i kada kaže pogriješio sam i radimo zaokret ali raditi zaokret u politici i pri tome govoriti kako smo super to nije u redu', rekao je Penava.