vrijeđanje oporbe

Pavliček tražio ispriku šefa Sabora, Jandroković: Rekao sam da je jedan dio oporbe potkapacitiran, zašto ste se vi prepoznali u tome, nije mi jasno

14.06.2022 u 11:16

Bionic
Reading

Zastupnik Marijan Pavliček (Klub Hrvatskih suverenista) zatražio je u utorak ispriku predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića zbog izjave da je "dio oporbe potkapacitiran" na što je Jandroković odgovorio da se neće nikome ispričati i da ne zna zašto se u tome prepoznao

„Neću se nikome ispričavati, rekao sam da jedan dio oporbe je podkapacitiran, ali zašto ste se vi prepoznali u tome, nije mi jasno”, kazao je Jandroković nakon slobodnog govora Pavličeka u kojem mu je zamjerio vrijeđanje oporbe.

„U jučerašnjem intervjuu predsjednik Sabora Gordan Jandoković je dobrim dijelom izvrijeđao saborsku oporbu rekavši da je dio podkapacitiran i zlonamjeran”, kazao je Pavliček upitavši po čemu je on podkapacitiran koji je završio fakultet u rekordnom roku ili Vesna Vučemilović, doktorica znanosti ili Željko Sačić, magistar prava.

”Vrijeđate i nas i naše birače, predsjednik Sabora treba biti uzor svim ostalim saborskim kolegama i vjerujem da to niste mislili i nadam se da ćete se zbog toga ispričati”, dodao je Pavliček.

Pavliček je ustvrdio i kako nije čudo što je Sabor prema zadnjem istraživanju javnog mijenja dobio ocjenu 2,22 budući da je sabornica često poluprazna, da su se neki zastupnici na polovici mandata javili manje od 10 puta, da se dio u Saboru pojavljuje samo jednom u dva tjedna, da ne čitaju zakonske prijedloge, vrijeđaju na osobnoj razini...

„Ja čak dio saborskih zastupnika još uvijek nisam upoznao, možda uspijem do kraja mandata”, kazao je Pavliček.

Zašto ne radimo sljedeći tjedan, po čemu su antifašisti bitniji od Tijelova?, upitao je također Pavliček.

Lerotić (IDS): Samo danas dug veledrogerijama narast će 13,3 milijuna kuna

Marin Lerotić u ime Kluba IDS-a obrušio se na predloženu reformu zdravstva za koju tvrdi da će samo pridonijeti većoj centralizaciji sustava, povećanju birokracije, tromosti, a ne riješiti akutne probleme u zdravstvu.

Samo ovaj mjesec dug prema veledrogerijama narasti će za novih 400 do 500 milijuna kuna, samo danas narasti će preko 13,3 milijuna kuna, a u sat vremena za 554 tisuća, a to je samo jedan od problema, naveo je.

„Reforma o kojoj slušamo ne ide u pravom smjeru i ne bavi se akutnim problemima zdravstva”, ocijenio je Lerotić.

Nezavisni zastupnik Hrvoje Zekanović u slobodnom govoru kritizirao je odnos medija prema lijevim i desnim političkim opcijama spomenuvši primjer seks skandala u Splitu i Bojana Ivoševića.

„Što bi bilo da je netko iz desnog političkog spektra napravio slično? Je li bi bilo medijskog ublažavanja ili bi bio opravdani medijski linč?”, upitao je Zekanović.

Kaže sličan odnos u mainstream medijima je i kada se govori o Titu u odnosu spominjanje Pavelića, komunizmu u odnosu na fašizama ili nacizam... „Kada se ljevičari opiju i napuše oni su veseli progresivci, a kada se na desnici dogodi slavlje onda su to pijani retardi”, kazao je Zekanović ustvrdivši kako je "njegova optika s desna drugačija, a možda i objektivna".

Potaknut najnovijom tučom i olujnim nevremenom u Hrvatskom Zagorju Vilim Matula (Klub zastupnika zeleno-lijevog bloka) pozvao je da se proglasi klimatska kriza.

Hrvatska spada među tri europske zemlje s najvećim kumulativnim udjelom šteta od ekstremnih vremenskih i klimatskih promjena u odnosu na bruto domaći proizvod, naveo je.