'brka kruške i jabuke'

Pavliček: Milanović se malo zaigrao u vanjskoj politici, malo je umislio da je neki bitan politički faktor

27.04.2022 u 14:30

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Marijan Pavliček (Hrvatski suverenisti) ustvrdio je u srijedu da se predsjednik države Zoran Milanović u zadnje vrijeme „malo zaigrao” svojim izjavama o vanjskoj politici, odnosno o mogućem ulasku Švedske i Finske u NATO

Milanović se zaigrao u izjavama koje se tiču vanjske politike i definitivno brka kruške i jabuke, izjavio je Pavliček u Saboru upitavši kakve veze imaju izmjene izbornog zakona u Bosni i Hercegovini s eventualnim ulaskom Švedske i Finske u NATO.

„Bojim se da si je Milanović malo umislio da je neki bitan politički faktor što se tiče ulaska određenih zemalja u NATO”, dodao je upitavši - tko je Milanović da nekome zabrani ulazak u NATO.

Ako želi pomoći Hrvatima u BiH, poručio je Pavliček, treba lobirati da dođe do izmjena izbornog zakona i tražiti za Hrvate zasebnu federalnu jedinicu.

„Ovdje se prvenstveno radi o sukobu i udaranju kontri premijeru i njegovoj politici pa makar ispaštali i svi ostali. Hrvatska postaje neozbiljna država takvim istupima”, ocijenio je Pavliček.

Smatra kako je Milanović svojim izjavama napravio štetu, a u bitnim vanjskopolitičkim stvarima treba postojati određeni konsenzus Vlade i predsjednika Republike.

Pavliček je komentirao i rekonstrukciju Vlade riječima „tresla se brda rodio se miš”.

„Tu nema nikakve promjene u smislu kvalitete, a zabrinjava i što je u šest godina Plenkovićeve vladavine više ministra napustilo Vladu nego u šest godina vladavine Ive Sanadera, koji je bio sinonim političke korupcije”, kazao je.