Svaki čovik, svaki metar

Paus predstavio novu IDS-ovu političku platformu

18.02.2023 u 14:30

Bionic
Reading

"Svaki čovik, svaki metar", naziv je nove IDS-ove političke platforme za bolju i napredniju Istru koju je u subotu na 36. Saboru stranke predstavio predsjednik IDS-a Dalibor Paus istaknuvši da je upravo otvorenost podloga na kojoj želi graditi buduće povjerenje između IDS-a i građana

IDS je, kako je istaknuo, tijekom posljednja tri desetljeća provodio politike zahvaljujući kojima je Istra danas najrazvijenija regija u Hrvatskoj, ali i dodao da je taj IDS-ov put danas na prijelomnoj točci.

"Svijet se mijenja i mi koji smo danas ovdje trebamo preuzeti odgovornost za stvaranje novih i kvalitetnijih temelja za dugoročno održivo društvo, u uvjetima borbe protiv inflacije, rastućih ekonomskih nejednakosti, borbe protiv negativnih klimatskih promjena i sve to u jeku rata u Europi", rekao je Paus. Dodao je da takva situacija od IDS-a traži jedinstvo i zajedničke napore u zaštiti interesa svakog čovjeka i svakog metra Istre te naglasio da su "veliki izazovi prilika da se stisne reset i da se nove politike kreiraju bolje i pravednije".

Paus: Istra je IDS-ov prioritet

"Istra je IDS-ov prioritet, a Istra to su njezini ljudi i prostor u kojem živimo. Zato su u fokusu IDS-a, u fokusu naših politika svaki čovik i svaki metar istarske zemlje", poručio je Paus predstavivši novu političku platformu za bolju i napredniju Istru.

Po njegovim riječima, upravo su zaštita zajedničkog prostora kroz borbu protiv bespravne gradnje i očuvanje okoliša, tranzicija na klimatski neutralne prakse u upravama jedinica lokalnih samouprava i politike koje će osigurati da Istra bude regija za sve generacije okosnica nove IDS-ove političke platforme, koja okuplja pametne ljude koji će raditi za boljitak Istre za sve buduće generacije.

Rekao je i da su nove politike, koje IDS predstavlja, nadogradnja tih procesa a u središtu je istarski čovjek, politika koja se temelji na vrijednostima istrijanstva, liberalizma i "specifičnog istarskog otpora jakom državnom centralizmu koje godinama u stranci njeguju". 

"Na kraju, ne možemo ne primijetiti da, unatoč nekim slabostima i nesigurnostima koje tinjaju u cijeloj Hrvatskoj i Europi, Istra je sigurna regija s najljepšim prirodnim bogatstvima s puno prilika za daljnji razvoj. Gledajući naprijed, vidim bolje sutra, a koliko će to biti bolje - ovisi o nama samima", zaključio je Paus te naglasio da će novim politikama IDS od Istre napraviti prvu klimatski neutralnu i digitalnu regiju Hrvatske.