stranka s 'istarskim vrijednostima'

Obilježena 33. obljetnica osnivanja IDS-a: 'Ovo što se događa u Puli nije dobro'

14.02.2023 u 13:56

Bionic
Reading

Podjelom prigodnih paketa građanima Istre u utorak je obilježena 33. obljetnica osnutka IDS-a čiji je predsjednik Dalibor Paus poručio kako će se IDS uvijek zalagati za istarske vrijednosti, toleranciju i suživot - za sve što je Istru učinilo najrazvijenijom regijom u Hrvatskoj

Na pitanje što se promijenilo u stranci nakon što je on od prije godinu i pol dana na čelu IDS-a Paus je rekao kako uvijek prostor za napredak postoji te kako se prije svega promijenio "model ponašanja unutar stranke". "Puno smo demokratičniji i o svim problemima se govori otvoreno na tijelima stranke. To je dobitak za našu unutarstranačku demokratizaciju, ali i prema vani", rekao je.

Ono što smo sigurno promijenili, dodao je, otvorenost je prema građanima i članovima stranke te uvažavanje svih kritika i različitih prijedloga. "Mislim da je rad stranke sada drukčiji i transparentniji prema svima." Dodao je kako stranka želi uključiti građane u odlučivanje i da se primjerice zajedno sa strankom bore protiv bespravne gradnje kroz mogućnost anonimnih prijava.

Paus nije otkrio potencijalne kandidate koji bi mogli preuzeti vođenje najveće podružnice IDS-a, one u Puli, nakon njenog raspuštanja ustvrdivši kako se u Puli slaže nova ekipa. "Ne bojimo se rada, pogotovo s obzirom na aktualnu političku situaciju u Puli. Građani su prepoznali što znači kvalitetno voditi jedan grad i u tom kontekstu nama se otvara kvalitetan politički prostor u Puli. Ovo što se događa u Puli nije dobro", poručio je Paus. On je za subotu u Novigradu najavio održavanje svečanog sabora IDS-a u povodu 33. obljetnice osnutka stranke.