zastupnik napušta ids

Paus o Lerotiću: 'Igrao se fingiranja anketa pa smo izgubili Pulu'

01.06.2023 u 12:13

Bionic
Reading

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus komentirao je u četvrtak odluku saborskog zastupnika IDS-a Marina Lerotića o napuštanju stranke zbog "neslaganja s novim vodstvom i unutarstranačkim intrigama", rekavši kako ona došla iznenada, ali ne iznenađuje.

"Nezadovoljstvo je obostrano još otkako je iz stranke izašao njegov dugogodišnji mentor Boris Miletić, koji mu je uvijek čuvao leđa, s kojim je igrao fingiranje anketa koja je dovela do gubitka Pule", rekao je Paus dodavši da otkako je on predsjednik IDS-a, Lerotić, a ni nitko drugi, nema takvu zaštitu.

Nema igara, sve treba zaslužiti radom i djelima. Ne znam tko je Marin Lerotić bez IDS-a, što će sutra predstavljati i koga podržavati. Želim mu puno sreće u tome, no tražimo da vrati mandat stranci, jer ga je zahvaljujući njoj stekao, poručio je Paus.

IDS je siguran da je na pravom putu jer je otvorio teme o kojima nitko dosad nije htio progovarati, a Lerotić i Miletić su o njima godinama šutjeli. 

"Na borbi protiv bespravne gradnje se ne dobivaju izbori, ali je to dobro za Istru. Politika 'čistih ruku' i nulte stope na korupciju smeta našim bivšim kolegama, ali je dobra za Istru. Inzistiranje na javnom objavljivanju imovinskih kartica svih stranačkih dužnosnika nije popularan potez, ali je dobar za Istru", ističe Paus.

"IDS nije savršena stranka, bilo pogrešnih politika i kadrovskih poteza, zato je kažnjena na izborima. Zbog toga smo se okrenuli novom smjeru i novim ljudima te krenuli jačati povjerenje. To je dug put, mijenjamo se, ali ni milimetra ne odstupamo od obrane interesa naše Istre, svakog našeg mista i čovika", kaže predsjednik IDS-a.