'LOGIČNI' MILAN BANDIĆ

'Papin ugled otklonit će probleme oko mjera sigurnosti'

23.05.2011 u 12:26

Bionic
Reading

'Budući da demonstriramo ozbiljnost i korespondiramo s vremenom, budite sigurni da ćemo napraviti sve na najefikasniji, najdjelotvorniji način, vodeći računa da ne dolazi svaki dan Sveti Otac u Zagreb', kazao je Bandić

'To je izuzetna čast, izuzetna odgovornost, ponos i dostojanstvo koje će ne samo vjernici Grada Zagreba, nego svi sugrađani poštivati', istaknuo je zagrebački gradonačelnik u izjavi novinarima nakon što je na Trgu kralja

Tomislava otvorio 13. manifestaciju Dani zagrebačkih jagoda.

'Prema tome, znat ćete svaku lipu i kunu, jer ne organizira Grad Zagreb doček Svetog Oca, nego specijalni odbor koji je formiran na razini države, u kojem glavnu riječ vode ljudi s Kaptola, a Grad Zagreb će dati cijelu logistiku', izjavio je zagrebački gradonačelnik, upitan koliko će Grad Zagreb koštati dolazak pape Benedikta XVI u Zagreb.

Upitan hoće li sigurnosne mjere utjecati na život Zagrepčana, Bandić je odgovorio da im neće biti teško živjeti, 'jer će Sveti Otac, njegov ugled, otkloniti bilo kakve probleme oko sigurnosnih mjera'.

'Dolazili su tu i Clinton, i Bush, i Putin, pa nije bilo problema. A kad Sveti Otac dolazi, nije bilo niti će biti problema', poručio je Bandić.