URBI ET ORBI

Papa pozvao na mir i stabilnost u cijelom svijetu

25.12.2011 u 13:24

Bionic
Reading

'Neka Gospodin pomogne čovječanstvo ranjeno tolikim sukobima koji danas još uvijek okrvavljuju cijelu planetu', naglasio je Benedikt XVI. u ovogodišnjoj Božićnoj poruci

Neka Princ Mira daruje mir i stabilnost na Zemlji koju je izabrao za dolazak na svijet, kazao je papa Benedikt XVI. obraćajući se danas Gradu i Svijetu (Urbi et Orbi) s balkona na pročelju bazilike svetog Petra u Rimu. Trg sv. Petra je bio prepun hodočasnika iz cijeloga svijeta, koji su pljeskom pozdravljali i papine Božićne čestitke koje je ove godine izrekao na 65 jezika, uključujući i hrvatski.

Benedikt XVI. je ohrabrio Palestince i Izraelce u njihovu dijalogu, molio je za prestanak nasilja u Siriji, gdje je 'proliveno već mnogo krvi'. Papa je poželio dolazak do punog pomirenja i stabilnosti u Iraku i Afganistanu. Neka Isus, što znači Spasitelj, rekao je Benedikt XVI., daruje izgradnju zajedničkog dobra u svim sjevernoafričkim i srednjoistočnim državama. Papa je molio za mir i političku stabilnost u Africi, te je zatražio od međunarodne zajednice da pomogne žiteljima jugoistočne Azije pogođenima nepogodama.

'Neka Gospodin pomogne čovječanstvo ranjeno tolikim sukobima koji danas još uvijek okrvavljuju cijelu planetu', naglasio je Benedikt XVI. u ovogodišnjoj Božićnoj poruci.