NEDJELJNI ANGELUS

Papa pozdravio 'braću Muslimane'

11.08.2013 u 16:09

Bionic
Reading

Papa Franjo u nedjelju je na Trgu sv. Petra toplo pozdravio muslimane koji su Ramazanskim bajramom proslavili mjesec posta i molitve te je pozvao kršćane da se vode ljubavlju u svim životnim aktivnostima

'Želio bih pozdraviti muslimane diljem svijeta, našu braću, koji su nedavno završili mjesec ramazan', rekao je Papa u nedjeljnom Angelusu pred tisućama ljudi. Podsjetio je da je početkom kolovoza uputio pozdrav muslimanskim zajednicima te izrazio 'želju da se kršćani i muslimani angažiraju na promicanju međusobnog poštovanja, napose u obrazovanju novih naraštaja'.


Papa je u svome tekstu od 2. kolovoza izrazio 'poštovanje i prijateljstvo prema svim muslimanima, napose prema njihovim vjerskim vođama' te je pozvao na 'suzdržavanje od neopravdane i klevetničke kritike dviju religija'.

U nedjelju je papa Franjo vjernicima govorio o vrijednosti ljubavi 'koja daje vrijednost i ljepotu svemu: obitelji, radu, učenju, prijateljstvu, umjetnosti i svim ljudskim aktivnostima'. Ljubav 'daje smisao negativnom iskustvu jer omogućuje da krenemo dalje i ne ostanemo zatočenici zla', rekao je Franjo.