sjednica u splitu

Pametno tražilo smjenu cijelog NO Čistoće, Opara odbio

29.07.2019 u 20:29

Bionic
Reading

Zbog stanja u splitskoj gradskoj tvrtki "Čistoća", istrage USKOK-a i uhićenja direktora i djelatnika zbog zlouporaba položaja i ovlasti te primanja i davanja mita, stranka Pametno zatražila je smjenu cijelog Nadzornog odbora Čistoće

"Tražimo od gradonačelnika, kao predsjednika Skupštine trgovačkog društva Čistoća, da smijeni cijeli Nadzorni odbor Čistoće jer nije ispunio svoju funkciju, članovi nisu nadzirali rad, nisu uočili ni prijavili nezakonitosti u ovom gradskom poduzeću", rekla je predsjednica stranke Pametno i potpredsjednica Gradskog vijeća Splita Marijana Puljak.

U priopćenju je isto zatražila i glavna tajnica stranke Natalia Tafra Bazina te izvijestila da je gradonačelnik odbio njihov zahtjev.

"Možda su mu ruke zavezane zbog obaveza prema Kerumu, njegovom koalicijskom partneru, koji je dobio Nadzorni odbor u raspodjeli utjecaja između njih dvojice u gradu", poručila je Tafra Bazina.

Splitski gradonačelnik na sjednici Gradskog vijeća odbio je njihov zahtjev jer, kako kažu, po njemu Nadzorni odbor radi uredno svoj posao.

U medijima se navodi kako je istraga pokrenuta radi ilegalnog odlaganja građevinskog otpada i otpada koji sadrži azbest na Karepovac, gradsko odlagalište komunalnog otpada.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji ne postoji legalno odlagalište građevinskog otpada. Godinama već postavljamo pitanja na Gradskom vijeću gdje se odlaže građevinski otpad i nikad nismo dobili direktan odgovor, a sad vidimo i zašto, priopćili su iz stranke Pametno.

Privremeni član uprave gradskog komunalnog poduzeća Čistoća, direktor Ante Aleksić smijenjen je prošlog tjedna, a na tu je dužnost imenovan Lukša Regjo, dugogodišnji djelatnik Čistoće, rukovoditelj općega, pravnoga i kadrovskog sektora.