LUKŠA REGJO

Splitska Čistoća dobila novoga direktora

26.07.2019 u 17:09

Bionic
Reading

Privremeni član uprave gradskog komunalnog poduzeća Čistoća, direktor Ante Aleksić, u petak je razriješen dužnosti, a na njegovo mjesto je imenovan Lukša Regjo, dugogodišnji djelatnik Čistoće, rukovoditelj općega, pravnoga i kadrovskog sektora, priopćili su iz splitske gradske uprave

Skupštini je nazočila predsjednica Nadzornog odbora Čistoće Nevenka Bečić, te je poduprt zaključak Nadzornog odbora sa sjednice održane u četvrtak te još jednom potvrđeno da je najvažnije funkcioniranje sustava i gradske tvrtke na zadovoljstvo korisnika njihovih usluga.

"Članovi Skupštine uputili su zahvalu brojnim zaposlenicima trgovačkog društva Čistoća d.o.o. Split, koji predano obavljaju svoje dužnosti izrazivši uvjerenost da će i ubuduće njihov rad, napor i dostignuća biti u prvom planu što će održati pozitivnu sliku ovog poduzeća. Neugodna epizoda je iza nas, a naša tvrtka i njezini zaposlenici nastavit će postizati izvrsne rezultate na zadovoljstvo svih građan", zaključak je sa skupštine Čistoće.

Zamjenica Županijskog državnog odvjetništva dosadašnjem je direktoru Čistoće Anti Aleksiću (54) u četvrtak popodne odredila jednomjesečni zatvor zbog mogućnosti od ponavljanja kaznenog djela, ali i zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. On je zajedno s još 35 osumnjičenih "zaradio" kaznenu prijavu zbog zlouporabe i mita. Još je u utorak PNUSKOK ušao u Čistoću, nakon čega su započela uhićenja među kojima i privođenje Ante Aleksića te još peterice radnika s odlagališta otpada Karepovac.

Radnici su poticali djelatnike Čistoće na zlouporabu i davali im mito da im zbrinu otpad, te su im za to plaćali od 150 do 500 kuna. Na Karepovcu se odlagao i opasni azbest koji se tamo ne smije odlagati, ali i razni drugi građevinski i komunalni otpad koji se potom prekrivao zemljom.