MOBILNI VODIČ

Pametnim telefonom do istarskih delicija

24.03.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Turistička zajednica Istarske županije za predstojeću sezonu izradila je prvu mobilnu aplikaciju koja će korisnicima mobilnih uređaja Apple i Android olakšati pronalazak vinskih cesta, restorana i uljara

Ovako izgleda sučelje mobilnog vodiča

Naime, informacije o gourmet ponudi Istre, osim na specijaliziranoj web stranici županijskog TZ-a, od ovog tjedna dostupne su i putem pametnih mobilnih uređaja.
Polazeći od činjenice da sve više korisnika pristupa informacijama preko mobilnih telefona, Turistička zajednica Istarske županije učinila je još jedan iskorak u prilagodbi novim svjetskim trendovima i brandiranju Istre kao kvalitetne destinacije za vrhunske gurmane.

Ova sveobuhvatna aplikacija je za korisnike potpuno besplatna, a može se preuzeti OVDJE. Riječ je o popisu petstotinjak ugostiteljskih objekata, vinara i uljara, koji su objavljeni u vodiču Istra Gourmet te su podijeljeni u tri osnovne kategorije: iEAT (hrana), iWINE (vino) i iOLIVE OIL (maslinovo ulje).

'Pretraživanje je omogućeno po vrsti ugostiteljskih objekata, odnosno vinara i uljara te po njihovoj lokaciji jer nudi GPS lociranje 'gdje sam ja' i gdje je tražena lokacija. Svaki objekt prezentiran je fotografijom te sadrži informacije o nazivu, adresi, telefonu, webu, e-mailu, o radnom vremenu, popisu specijaliteta, o lokaciji na mapi te udaljenosti od vlasnika mobilnog uređaja. Zahvaljujući ikonicama IQ, Gault Millau, Jeunes Restaurateurs d'Europe moguće je razlikovati restorane i konobe, dok je vinare i maslinare moguće razdvajati ikonicama IQ i Flos Olei', priopćavaju iz istarskog TZ-a. Kako doznajemo od Cristine Vojić Krajcar, na popisu je 136 maslinara i 120 vinara te se također mogu pronaći željene informacije o preko 200 ponajboljih istarskih restorana i konoba

Osim hrvatskog jezika, aplikacija koristi još i engleski, njemački i talijanski jezik, a namijenjena je kako gostima koji tek namjeravaju posjetiti Istru, da se na kvalitetan i moderan način informiraju o svom odredištu, tako i onima koji su već na odmoru te žele na brz i jednostavan način doći do traženih informacija.