DRUGA STRANA MEDALJE

'Paloš odlazi jer nije na listi, a ne zbog poštenja'

02.05.2013 u 13:42

Bionic
Reading

Čelnik sinjske Nezavisne liste Stipislav Jadrijević odbacio je danas optužbe dogradonačelnice Sinja Elene Perković Paloš, koja je napustila listu prozivajući ga za autokraciju i neispunjeno obećanje o smanjenju nezaposlenosti, te uzvratio protuoptužbama da je ona listu napustila jer joj na predstojećim lokalnim izborima nije ponuđeno mjesto na listi

Jadrijević u priopćenju navodi kako je Perković Paloš napravila 'medijski cirkus' i njegovu Nezavisnu listu napustila nezadovoljna neponuđenim mjestom na listi za predstojeće izbore. Tvrdi i kako se dogradonačelnica pokušala služiti ucjenama, kako njega tako i cijele liste, da bi zadovoljila svoje osobne interese.

U prilogu priopćenja Jadrijević je dostavio i dvije SMS poruke u kojima ga Perković Paloš traži da joj priopći njen status na lokalnim izborima, te drugu u kojoj obavještava sinjskog gradonačelnika Ivicu Glavana kako će sazvati konferenciju za novinare jer je nitko nije kontaktirao.

'Ja uistinu ne smatram da sam se svojim djelovanjem i ponašanjem u suradnji sa svojim suradnicima ponašao autokratski, niti sam ičim sputavao ili sprječavao ljude s Nezavisne liste koji su obnašali vlast u Gradu Sinju u njihovoj slobodi u radu i donošenju odluka', ističe Jadrijević u priopćenju. Zamjenica gradonačelnika Sinja Elena Perković Paloš u utorak je napustila Nezavisnu listu dr. Jadrijevića.

O razlozima razlaza i ocjeni svojeg angažmana kroz protekle četiri godine u sinjskoj izvršnoj vlasti govorila je na konferenciji za novinare na kojoj su je došli podržati najveći sinjski proizvođači povrća. Navela je dva osnovna razloga zašto je napustila Jadrijevića, od kojih je prvi njegovo autokratsko ponašanje. 'Mi živimo u demokraciji, a dr. Jadrijević je autokrat. Nisam poltron koji samo slijepo slijedi vođu ili koji ide po svoje mišljenje u Zagreb', poručila je.

Drugi razlog smatra još značajnijim, a to je, rekla je, neispunjeno glavno obećanje koje je lista prije četiri godine dala biračima - u Sinju nije smanjena nezaposlenost.

'Prije četiri godine Sinj je imao 1700 nezaposlenih, a danas taj popis prelazi 3000. U izbornoj kampanji prije četiri godine obećala sam građanima da se, ako ne ispunimo to najvažnije obećanje, neću kandidirati niti za jednu funkciju. Ovim činom to obećanje ispunjavam. Napuštam NL dr. Jadrijevića s kojom nisam uspjela. Pritom ne prilazim ni jednoj političkoj stranci niti nezavisnoj listi', kazala je tada Perković Paloš.