MODERNI KRIJUMČARI

'Palo' 46 tisuća parfema na Bajakovu

16.02.2010 u 11:52

Bionic
Reading

Na međunarodnom graničnom prijelazu Bajakovo u kamionu turskih registracijskih oznaka pronađeno je i zaplijenjene su gotovo 45.982 kutije skupocjenih parfema, krijumčarenih za francusko tržište, javlja HRT

Na deklaraciji je bila navedena tekstilna roba, a pregledom kamiona ustanovljeno je da je pun parfema 25 najpoznatijih svjetskih marki. Procjenjuje se da je vrijednost parfema oko 4,6 milijuna kuna. U Carinarnici Vukovar kažu da je to dosad najveća zapljena parfema u Hrvatskoj. Protiv vozača kamiona turskog državljanina podnesena je kaznena prijava.

Zanimljivo je da je prije nepuna četiri mjeseca na istom graničnom prijelazu hrvatska carina imala gotovo identičan slučaj zapljene, također turski tegljač, s robom deklariranom kao tekstil, krijumčario je parfeme iste vrijednosti.

Na tom su graničnom prijelazu carinici danas u osobnom automobilu talijanskih registracija ustanovili i devizni prekršaj ilegalnog unosa novca u iznosu od 560.000 eura. Novac je oduzet i deponiran na deponentni račun Ministarstva financija do okončanja prekršajnog postupka.