ABAS TVRDI

Palestinci gube vjeru u rješenje s dvije države

01.07.2010 u 15:16

Bionic
Reading

Palestinski predsjednik Mahmud Abas je u nizu intervjua za izraelske medije objavljenim u četvrtak rekao da njegov narod gubi vjeru u rješenje s dvije države za arapsko-izraelski sukob

Abas, koji je u srijedu na večeri ugostio šest izraelskih dopisnika, rekao je da je napredak u mirovnim pregovorima s vladom nacionalističkog premijera Benjamina Netanyahua prespor.

'I ja imam krhku koaliciju i milijun unutarnjih problema više od Netanyahua', rekao je. 'Mi želimo živjeti u miru. Nemojte ubijati nadu', dodao je.

U okviru neizravnih pregovora s Netanyahuovom vladom, Palestinci su američkom posredniku Georgeu Mitchellu iznijeli svoja stajališta o dva ključna pregovaračka pitanja, granicama i sigurnosti. No Netanyahuova vlada još nije iznijela svoja stajališta, a odgovor nije ni najavljen.

'Taj je odgovor za nas ključan da bismo vidjeli govorimo li isti jezik', rekao je Abas i dodao da bi, kada bi dobili bilo kakav odgovor, bili spremni odmah nastaviti izravne pregovore s Netanyahuovom vladom.

Nakon dva mjeseca neizravnih pregovora Abas je rekao da bi se 'čim bude postignut napredak, prebacili na izravne razgovore'. 'No dosad nismo dobili nijedan znak napretka po tim pitanjima', rekao je Abas.