nije zadovoljan

Paladina: Obnovu ubrzati, do kraja ljeta 200 do 300 gradilišta

09.06.2022 u 14:03

Bionic
Reading

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina izjavio je u četvrtak da se proces obnove potresom pogođenih područja mora ubrzati, a očekuje da do kraja ljeta bude otvoreno 200 do 300 gradilišta konstrukcijske obnove i gradnje zamjenskih objekata

Na novinarsko pitanje o dinamici obnove potresom pogođenih područja Paladina je poručio kako je "posve neupitno da nismo zadovoljni onime što smo do sada napravili, da smo morali više i da proces moramo ubrzati."

No, ustvrdio je, puno je napravljeno u nekonstrukcijskom dijelu obnove jer je 5000 objekata u određenom dijelu nekonstrukcijske obnove već obnovljeno.

To je gotovo trećina onoga za što trenutno očekujemo da treba obnoviti, rekao je dodavši kako to nije malo.

Ministar kaže kako je svjestan da građani i javnost sada sagledavaju ponajprije dinamiku konstrukcijske obnove i gradnje zamjenskih objekata.

"Prije nekoliko mjeseci, kada sam započeo mandat, imali smo svega nekoliko gradilišta, a sada ih je nekoliko desetaka", kazao je .

Cilj je da do kraja ljeta ili početka jeseni imamo 200 do 300 gradilišta konstrukcijske obnove i gradnje zamjenskih objekata, da proces obnove započne u svim oblicim na području svih županija.

Sada radimo sve korake koje smo najavili i vjerujem da će se tako i dogoditi, kazao je Paladina nakon otvaranja 16. Dana Hrvatske komore inženjera građevinarstva.