DESET PLJAČKI

Pala sredovječna serijska pljačkašica s perikom

19.05.2014 u 16:09

Bionic
Reading

Zbog sumnje da je u manje od godinu dana opljačkala novac i nakit vrijedan više od 80 tisuća kuna policija je uhitila sredovječnu Zagrepčanku koja je u razbojničke pohode išla naoružana plastičnim pištoljem te maskirana perikom i naočalama

Policija sumnja da je 48-godišnja Zagrepčanka, bez ranijeg kriminalnog dosjea, od srpnja prošle godine opljačkala devet poslovnica za otkup plemenitih metala i jednu poštu.

Iako je osim u Zagrebu pljačkala po Ivanić Gradu te na bjelovarskom i sisačkom području kriminalni obrazac uvijek joj je bio isti. Svojim 'golfom' dovezla bi se do mjesta zločina te se maskirala perikom i sunčanim ili dioptrijskim naočalama. Zaposlenicima je potom prijetila plastičnim pištoljem ili suzavcem, tražeći novac i nakit.


Najveći pljen od 30 tisuća kuna odnijela je iz pošte u Albaharijevoj ulici u Zagrebu, a lanac pljački prekinuo je policajac koji ju je 16. svibnja opazio dok je s novcem i nakitom, vrijednim oko osam tisuća kuna, bježala iz poslovnice za otkup plemenitih metala u Ulici Ivane Brlić Mažuranić u Susedgradu.

Nakon kriminalističkog istraživanja razbojnica je, uz prijavu, predana pritvorskom nadzorniku.