ZMAGO TRAŽI REFERENDUM

'Pahorova vlada izdala je Sloveniju'

11.09.2009 u 16:36

Bionic
Reading

'Pahorova vlada izdala je Republiku Sloveniju i sve slovenske državljane', rekao je slovenski ultradesničarski političar Zmago Jelinčič komentirajući danas postignut dogovor između Zagreba i Ljubljane

'Slovenska vlada pokazala je nepoznavanje slovenske povijesti i lako ćemo je u povijesnim knjigama uvrstiti u iste stranice na kojima su oni koji su se 1941. poklonili Mussoliniju u Rimu i služili mu do kraja Drugoga svjetskog rata', izjavio je Jelinčič, piše Večernji.hr.

Jelinčiču se ne sviđa što je hrvatska dokumentacija ostala u pregovorima i smatra da je njegova zemlja odlučila Hrvatsku 'pustiti u EU'. 'Tiha diplomacija je protuzakonita i protuustavna. To nas je dovelo do ovakve odluke koju nije odobrio Parlament', smatra Jelinčič.

Jelinčič je istaknuo da će njegova stranka poduprijeti referendum koji je danas najavila Slovenska ljudska stranka. Tim bi se referendumom građani izjasnili slažu li se s protuzakonitom odlukom slovenske vlade o tihoj diplomaciji koja je služila 'izdaji nacionalnih interesa'.