KONAČNI PAD

[VIDEO] Slovenska oporba napustila debatu na javnoj TV, a Zmago Jelinčić je baš žurio pa je pao: Pogledajte nezgodu

22.04.2022 u 08:38

Bionic
Reading

Na slovenskoj javnoj televiziji u četvrtak je održano sučeljavanje stranačkih čelnika, koji su predstavljali deset najjače pozicioniranih političkih opcija uoči nedjeljnij parlamentarnih izbora. Zbog neslaganja s načinom vođenja emisije, dio oporbenih čelnika napustio je studio, a među njima prvi je bio korifej nacionalističke desnice Zmago Jelinčič, koji je prilikom napuštanja studija pao

Snimka je, dakako, postala viralna na društvenim mrežama. Jelinčić, inače, na ovim izborima prema istraživanjima ne kotira dobro - njegova Slovenska nacionalna stranka po svemu sudeći ne ulazi u parlament, zbog čega je u kampanji najavio da bi uveo zakon po kojemu je objava predizbornih istraživanja kažnjiva iznosom od 5 do 10 tisuća eura.

Ekstremno desni političar koji je svom imenu nadjenuo i prefiks Plemeniti hrvatskoj je javnosti poznat po radikalnim stavovima, osobito orijentiranima protiv susjedne Hrvatske. Svojedobno je u parlamentu službeno tražio aneksiju dijelova Istre i Međimurja u teritorijalni okvir Slovenije, a godinama je odbijao priznati rezultate arbitraže na slovensko-hrvatskoj granici te na svoju kuću, smještenu na hrvatskom teritoriju, isticao slovensku zastavu.

Inače, nakon Jelinčića pozivajući se na neravnopravnu zastupljenost emisiju su napustili i oporbeni vođe Luka Mesec (Ljevica), Tanja Fajon (SD), Ljubo Jasnič (DeSuS), Marjan Šarec (LMŠ) i Alenka Bratušek (SAB).

Prema anketama, mrtvu trku za budućeg slovenskog premijera vode aktualni premijer, kandidat desnog centra Janez Janša te poznati menadžer Robert Golob, koji predvodi Pokret Sloboda.