lovro kuščević

'Ovo što gospodin Škoro traži je iznad Ustava, a ne bojimo ga se jer imamo najbolju kandidatkinju'

23.06.2019 u 20:32

Bionic
Reading

Ministar uprave Lovro Kuščević, koji je već danima u središtu pozornosti zbog neprijavljivanja svoje kuće u katastar, kao i drugih nejasnoća oko imovine, gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je ponovio kako je riječ o podmetanju, a komentirao je kandidaturu Miroslava Škore i druge stvari

Za kandidaturu Miroslava Škore za predsjednika RH Kuščević kaže kako njegove poruke više liče na polupredsjednički sustav kakav je Hrvatska imala tijekom 1990-ih, a da je Hrvatska danas parlamentarna demokracija u kojoj odlučuju saborski zastupnici izabrani na demokratskim izborima. Također smatra da Škorine najave zadiru u domenu pravosuđa, primjerice prijedlog da bi predsjednik RH imenovao ustavne suce.

Rekao je da se HDZ ne boji Škore jer da ima najbolju kandidatkinju (Kolindu Grabar Kitarović, op. a.).

'Ovo što gospodin Škoro traži je iznad Ustava. Trebalo bi mijenjati puno zakonskih propisa. Čini mi se da to baš i nije pravno utemeljeno ni najbolje rješenje', rekao je Kuščević za Dnevnik Nove TV.

Rekao je i kako u drugom krugu predsjedničkih izbora očekuje predstavnika ljevice i predstavnika desnice, odnosno Zorana Milanovića i Kolindu Grabar Kitarović, te da će Grabar Kitarović odnijeti premoćnu pobjedu.

Što se tiče analize europskih izbora, koja je odavno trebala biti završena, a rezultati poznati, Kuščević je rekao kako je HDZ sa terena prikupio analize te da su ljudi s terena upozorili na određene nedostatke u kampanji, probleme koje su imali na terenu te da se to sve skupa obrađuje.

Za probleme s nekretninama o kojima su pisali gotovo svi mediji u Hrvatskoj, Kuščević je ponovio kako je riječ o konstrukcijama, montažama i hrpi lažnih dokumenata te netočnih fotomontaža koje se puštaju u medije, kao i da je riječ o recikliranju teme iz 2009. kad je bio načelnik općine Nerežišća.

  • +25
Lovro Kuščević Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

'Detaljno sam o tome izvještavao i PNUSKOK. Sve sam 2009. Objasnio. I legalnost i porijeklo imovine. Također, donošenje prostornog plana bilo je predmet inspekcijskih nadzora', rekao je Kuščević.

Na pitanje koliko ima nekretnina Kuščević je odgovorio da ima dvije, ako se misli na kuće.

  • +4
Kuća ministra Kuščevića Izvor: Screenshot / Autor: Katastar.hr

'Obiteljsku kuću u kojoj živim i malu kuću od 60 kvadrata u kojoj živim kada ljeti iznajmljujemo tu kuću. Ostalo imam građevinska zemljišta, pašnjake, šume itd. Dakle, samo dvije kuće. One su evidentirane od prvog dana mog mandata. Nije postojala namjera skrivanja. Sve je transparentno, svi mogu vidjeti na internetskim stranicama', rekao je Kuščević.  

U Dnevniku Nove TV Kuščević je pokazao dokumente o nekretninama i porijeklu imovine koje možete pogledati ovdje.