SARKASTIČNI STANKOVIĆ O HLOVERKI:

'Ovo je najsretniji dan u mom životu!'

07.07.2010 u 13:10

Bionic
Reading

Imenovanjem Hloverke Novak Srzić na mjesto v.d. direktorice programa HRT-a vladajući HDZ želi u potpunosti zavladati javnom televizijskom kućom, mišljenja su SDP-ovac Nenad Stazić i Zdenko Duka, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND). Za Aleksandra Stankovića to je 'najsretniji dan u njegovom životu'

'Slavimo! Ludnica je! Na HRT-u je jače slavlje nego u Berlinu kad je Njemačka tukla Argentinu. Pijemo Hloverki u čast! Stavljam joj se na raspolaganje. Žao mi je što sam morao prekinuti s tulumom da bih odgovarao na vaša pitanja', prokomentirao je u svom stilu Stanković povratak Hloverke u šefovsku fotelju.

Veliki 'comeback' nije iznenadio Stazića: 'Očekivana stvar. Radi se o političkoj odluci i sve ide prema tome da imamo državnu i stranačku televiziju. Sve su to pripreme za izbornu 2011. godinu, u tom smislu treba se gledati i na donošenje novog zakona o HRT-u. Sve se poduzima da se Prisavlje stavi pod kontrolu.'

Po Duki se radi o sramotnoj i apsurdnoj odluci jer je prije nekoliko mjeseci Programsko vijeće smijenilo Hloverku s mjesta šefice Informativnog programa zbog organizacijske nesposobnosti i nezadovoljstva podređenih.

'Hrvatska javnost povlači se za nos. Ona je pod velikim utjecajem vladajuće stranke. I sve se to može gledati u kontekstu priče o visini pristojbe kojom se HRT ucjenjuje. Hloverka je imenovana da bi sve držala pod kontrolom do izbora. Za vladajuće je sad krizni trenutak i oni sad igraju svim kartama!', naglasio je Duka.

Čelnik HND-a najavio je da će uputiti zahtjev Saboru da se razriješe članovi Programskog vijeća jer je očevidno da se rugaju hrvatskoj javnosti i ne štite njezine interese.

'To je samo privremeno rješenje'

Saborski zastupnik HDZ-a i član Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Krunoslav Markovinović ima drugačije mišljenje o imenovanju Novak Srzić.

'Činjenica je da program mora imati direktora, dakle vršitelja dužnosti, i bez toga je teško funkcionirati. Ne čudim se Vijeću što je donijelo najpovoljniju odluku. To je privremeno rješenje, a mislim da će novi zakon sve to skupa razjasniti. Na HRT-u vlada kaotično stanje, što je i bilo za očekivati, jer su sve odluke prepuštene Vijeću koje to očito ne može podnijeti', rekao je Markovinović.

Za HNS-ovca Gorana Beusa Richembergha HRT je napravio korak unazad te on očekuje da će raspad Programskog vijeća (dvije vijećnice dale su ostavku) dovesti do blokade funkcioniranja čitavog sustava.