SARKASTIČNI STANKOVIĆ O HLOVERKI:

'Ovo je najsretniji dan u mom životu!'

Urednik 'Nedjeljom u dva' Aleksandar Stanković

Urednik 'Nedjeljom u dva' Aleksandar Stanković

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Dragan Matić

Imenovanjem Hloverke Novak Srzić na mjesto v.d. direktorice programa HRT-a vladajući HDZ želi u potpunosti zavladati javnom televizijskom kućom, mišljenja su SDP-ovac Nenad Stazić i Zdenko Duka, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND). Za Aleksandra Stankovića to je 'najsretniji dan u njegovom životu'

'Slavimo! Ludnica je! Na HRT-u je jače slavlje nego u Berlinu kad je Njemačka tukla Argentinu. Pijemo Hloverki u čast! Stavljam joj se na raspolaganje. Žao mi je što sam morao prekinuti s tulumom da bih odgovarao na vaša pitanja', prokomentirao je u svom stilu Stanković povratak Hloverke u šefovsku fotelju.

Veliki 'comeback' nije iznenadio Stazića: 'Očekivana stvar. Radi se o političkoj odluci i sve ide prema tome da imamo državnu i stranačku televiziju. Sve su to pripreme za izbornu 2011. godinu, u tom smislu treba se gledati i na donošenje novog zakona o HRT-u. Sve se poduzima da se Prisavlje stavi pod kontrolu.'

Po Duki se radi o sramotnoj i apsurdnoj odluci jer je prije nekoliko mjeseci Programsko vijeće smijenilo Hloverku s mjesta šefice Informativnog programa zbog organizacijske nesposobnosti i nezadovoljstva podređenih.

'Hrvatska javnost povlači se za nos. Ona je pod velikim utjecajem vladajuće stranke. I sve se to može gledati u kontekstu priče o visini pristojbe kojom se HRT ucjenjuje. Hloverka je imenovana da bi sve držala pod kontrolom do izbora. Za vladajuće je sad krizni trenutak i oni sad igraju svim kartama!', naglasio je Duka.

Čelnik HND-a najavio je da će uputiti zahtjev Saboru da se razriješe članovi Programskog vijeća jer je očevidno da se rugaju hrvatskoj javnosti i ne štite njezine interese.

'To je samo privremeno rješenje'

Saborski zastupnik HDZ-a i član Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Krunoslav Markovinović ima drugačije mišljenje o imenovanju Novak Srzić.

'Činjenica je da program mora imati direktora, dakle vršitelja dužnosti, i bez toga je teško funkcionirati. Ne čudim se Vijeću što je donijelo najpovoljniju odluku. To je privremeno rješenje, a mislim da će novi zakon sve to skupa razjasniti. Na HRT-u vlada kaotično stanje, što je i bilo za očekivati, jer su sve odluke prepuštene Vijeću koje to očito ne može podnijeti', rekao je Markovinović.

Za HNS-ovca Gorana Beusa Richembergha HRT je napravio korak unazad te on očekuje da će raspad Programskog vijeća (dvije vijećnice dale su ostavku) dovesti do blokade funkcioniranja čitavog sustava.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi