PROGLAŠENI POBJEDNICI

Ovo je najbolja novinska fotografija u 2014.

07.04.2015 u 14:17

  • +2

Najbolja novinska fotografija u 2014.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Goran Mehkek/Cropix

Bionic
Reading

Dvanaesta po redu svečana dodjela nagrada za najbolje radove hrvatskih fotoreportera snimljene u protekloj 2014. godini održana je danas u prostorima HND-a. Nagrade su dodijeljene u osam kategorija, a najboljom novinskom fotografijom u 2014. proglašena je ona Gorana Mehkeka iz agencije Cropix, izvijestili su iz Zbora fotoreportera Hrvatske

Pobjednička fotografija prikazuje pilota helikoptera koji prelijeće poplavljena područja, a osim nagradu za najbolju novinsku fotografiju u 2014., njen autor Goran Mehkek iz agencije Cropix pobjedu za istu fotografiju odnio je i u kategoriji 'Reportaža'.

Pobjednik u kategoriji 'Događaj' je Ronald Goršić iz agencije Cropix, za fotografiju Milana Bandića u policijskom vozilu za vrijeme privođenja na ispitivanje u USKOK.

Nagradu u kategoriji 'Svakodnevni život' odnijela je Sandra Šimunović iz agencije Cropix za fotografiju djevojke oboljele od multiple skleroze.

U kategoriji 'Kultura i umjetnost' pobijedio je pak Matko Biljak iz Slobodne Dalmacije, i to fotografijom blizanaca baletana.

Najboljom fotografijom u kategoriji 'Portret' proglašen je portret Ota Reisingera Neje Markičević iz agencije Cropix.

Pobjednik u kategoriji 'Sport' je Srđan Vrančić iz agencije Cropix za fotografiju nogometnih navijača za vrijeme navijačkih nereda na utakmici.

U kategoriji 'Priroda i okoliš' za fotografiju nevremena nad Morskim orguljama u Zadru nagradu je odnio Filip Brala iz agencije Pixsell.

Sve nagrađene fotografije možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Ove godine prvi put dodijeljena je nagrada u novoj kategoriji 'Multimedija' u kojoj je pobjednik Saša Kralj za multimediju 'Vrijeme u srcu Bosne'.

Počasnim članovima Kuće hrvatskog fotonovinarstva postali su doajeni hrvatske novinske fotografije Božidar Kelemenić i Feđa Klarić koji je u govoru istaknuo i da su fotoreporteri potjerani iz novinskih redakcija i poslani u agencije gdje se fotoreporteri svode na vatrogasce koji djeluju samo na intervencije.