MESIĆ PRIJAVIO PRIJETNJE

'Ovi na internetu su obični četnički seronje!'

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić prijavio je policiji prijetnje smrću, potvrdio je za Novi list glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec

'Imamo evidentirane prijave prijetnjom smrću bivšem predsjedniku. Od početka prošle godine imamo više takvih prijava, a posljednje su prijavili djelatnici osiguranja bivšeg predsjednika. Prijetnje su upućene internetom. Koliko su ozbiljne, drugo je pitanje', kazao je Borovec.

Rekao je da je protekle i ove godine prijavljeno 'više takvih raznovrsnih prijava'. 'U dva slučaja pronašli smo počinitelje. Protiv jednoga podnijeli smo kaznenu prijavu Županijskome sudu u Vukovaru, a protiv drugoga u Lici', kazao je Borovec.

'Neke prijetnje dolaze iz četničkih krugova, uglavnom piše Smrt Mesiću i sl. Mislim da će to policija u Srbiji naći jednako brzo kao što su našli i Mladića' - potvrdio je Mesić za Večernji list prijetnje koje dobiva u posljednje vrijeme.

'Bila su i neka pisma, jedno je potpisano i očito se radi o nekom bolesniku, a ovo na internetu su obični četnički seronje' - rekao je Mesić, i naglasio da se ne boji prijetnji.

Posljednje prijetnje djelatnici Mesićeva osiguranja pronašli su na internetu. Ondje su pronađene grupe s pozivom 'Smrt Stjepanu Mesiću', a u koje se, navodno, učlanilo oko tri tisuće ljudi, većinom s Kosova.

No Mesiću prijetnje nisu upućene samo s interneta: proteklih dana primio je i pismene prijetnje, koje je ocijenio ozbiljnima, i zato ih je prijavio policiji.