PRIJE PET GODINA

Ovako su dečki iz Remetinca otvarali autocestu

22.11.2013 u 09:40

Ovako je to izgledalo prije pet godina

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Bionic
Reading

Prije pet godina, u prosincu 2008, na odmorištu Rašćane Gornje bilo je organizirano otvorenje nove dionice autoceste A1 od Šestanovca do Ravče. Naravno, najdraži gost bio je tadašnji premijer Ivo Sanader, a domaćin Jurica Prskalo, čelni čovjek HAC-a

U dobroj HDZ-ovoj tradiciji na odmorištu je bio montiran veliki bijeli šator i organizirano je svečano otvorenje, a organizacija događaja je vjerojatno bio još jedan isplativ posao za tvrtku Fimi media. Nakon himne na otvorenju su se na bini pred uzvanicima izredali govornici, od Jurice Prskala i Božidara Kalmete do Ive Sanadera, a događanje je na kraju uveličao govorom, molitvom i blagoslovom splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Nakon toga uslijedilo je narodno veselje.


U reporterskoj arhivi s tog događanja ostao je niz fotografija, a na svakom snimku su barem dvojica od trojice ili četvorica od petorice danas, pet godina kasnije, primatelji usluga pansiona u Remetincu. Na bini se uz Sanadera može zapaziti Božidara Kalmetu, Juricu Prskala, ali i Marija Lovrinčevića te Zdravka Livakovića. Redovito, treći ili peti čovjek u tom društvu koji je na slobodi je aktualni zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Podsjetimo, u četvrtak navečer ponovno su uhićeni Jurica Prskalo, Mario Lovrinčević i Sandro Vukelić. U pritvorskoj jedinici Remetinca dočekat će ih Zdravko Livaković, a Ivo Sanader tamo je već starosjedilac.