od sutra će biti dostupan i građanima

[FOTO/VIDEO] Otvoren Centar za posjetitelje Medvedgrad vrijedan 40 milijuna kuna

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 22.10.2021 17:01
  • Objavljeno 22.10.2021 u 16:36
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Centar za posjetitelje Medvedgrad u sklopu Parka prirode Medvednica, otvoren je u petak, projekt vrijedan 40 milijuna kuna pokrenut je 2018., a Centar će od sutra biti dostupan i građanima

Dolazak u Centar je moguć uz prethodnu najavu na info@pp-medvednica.hr.

Centar je kao izaslanik predsjednika Vlade otvorio ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, izaslanik zagrebačkog gradonačelnik Zorislav Antun Petrović te ravnateljica Javne ustanove Park prirode Medvednica Marina Popijač.

"Iznimno mi je drago vidjeti uspješno završen projekt obnove Medvedgrada, jer upravo ova obnova od važnosti je ne samo za Zagreb već za cijelu Hrvatsku. Vrlo je važno da i u ostalim Nacionalnim parkovima i Parkovima prirode RH slijedimo ovaj primjer jer Hrvatska zaista ima bogatstvo koje s ponosom trebamo prezentirati", rekao je ministar Ćorić, priopćeno je.

Centar je dio projekta "Poboljšanje posjetiteljskog kapaciteta u svrhu održivog upravljanja Parkom prirode Medvednica" koji je počeo 2018. godine, a u projekt je uloženo 40 milijuna kuna.

U Centru su potpuno obnovljeni Veliki i Mali palas, koji sada sadrže informacijski centar i suvenirnicu, uz atraktivne muzejske izložbe te prostor za odvijanje raznih programa, radionica i događanja.

  • +56
  • +53

Službeno otvoren Centar za posjetitelje Medvedgrad

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

"S današnjim danom završili smo još jednu projektu aktivnost koja se odnosila na svečano otvorenje Centra za posjetitelje Medvedgrad kako bismo ga od sutra mogli staviti dostupnim našim posjetiteljima. U sljedećih petnaest dana Centar će imati Dane otvorenih vrata obzirom na to da je u tijeku Mjesec turizma u Hrvatskoj, a mi također idemo u korak s trendovima", kazala je ravnateljica Popijač.

Centar također ima i posebne sadržaje za djecu s dva edukativna programa i pripadajuće interaktivne dječje igračke, kao i mozgalica koja će pružiti zabavno učenje o prirodnim i kulturnim vrijednostima Medvednice.

U sklopu projekta u Centar je ugrađena moderna informatička i multimedijalna oprema, a realizirano je i snimanje filmova i fotografija sa zemlje i iz zraka o Parku prirode Medvednica i njegovim zanimljivostima.

Službeno otvoren Centar za posjetitelje Medvedgrad

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/Pixsell

"Uređen je pristup za naplatu ulaznica, postavljeni su brojači posjetitelja, kupljeni električni bicikli, dizajnirani i izrađeni suveniri i radna odjeće za buduće zaposlenike Centra za posjetitelje Medvedgrad", stoji u priopćenju.

Otvorenju su bili nazočni i izaslanik ministrice kulture i medija Tomislav Petrinec, pomoćnica ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Matea Radić, načelnik Općine Bistra Danijel Drviš, ravnatelj Uprave za zaštitu prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja  Igor  Kreitmeyer 

Na svečanom otvaranju u glazbenom dijelu programa nastupili su violončelistica Ana Rucner, operna diva Antonella Malis, glazbenik Željko Krušlin Kruška te ansambl Lado.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!