UVJETNI OTPUST

Otmičar sina Vladimira Zagorca pušten na slobodu

16.07.2012 u 22:13

Bionic
Reading

Ivan Ico Mateković, koji je pravomoćno osuđen na sedam godina robije zbog sudjelovanja u otmici maloljetnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca, od petka je na uvjetnom otpustu, piše 24sata.hr

Kazna Matekoviću istječe 29. lipnja 2013. pa do tada, ukoliko se ne želi vratiti u zatvor, ne smije napraviti bilo kakvo kazneno djelo ili prekršiti uvjete koji mu omogućavaju da se nalazi na slobodi.

Mateković se danas, pišu 24 sata, pojavio kod suca izvršenja kazne na Županijskom sudu u Zagrebu. Dao je iskaz, ostavio adresu i brojeve telefona te dao podatke o planovima za posao. Zatražio je da ga puste na more s troje maloljetne djece i ženom, što mu je sudac dozvolio. Mateković se svaki mjesec mora javljati policiji, a sucu za izvršenje kazne mora se javiti u listopadu.

Prije dva mjeseca Općinski građanski sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio da Mateković i Hrvoje Petrač, obojica osuđeni zbog otmice Tomislava Zagorca, moraju Zagorcu, koji zbog afere 'dragulji' robija u Remetincu, solidarno isplatiti 750.000 eura s kamatama na ime naknade štete za otkupninu koju je morao predati otmičarima sina. Hrvoje Petrač također se nalazi na uvjetnom otpustu.