'PLAVI ČOVJEK'

Otmičar iz Đurđevca u Njemačkoj je ubio dvoje ljudi?!

  • +14

Drama u Đurđevcu

Izvor: Pixsell / Autor: Montaža: Ivana Galović

Bionic
Reading

Zdravko Kenđelić koji je nakon cjelonoćne potjere uhićen jutros oko 8,20 u Zagrebu nakon što je oteo svoju susjedu i pucao po policiji, 14 je godina proveo u zatvoru zbog dvostrukog ubojstva u Njemačkoj

Večernji list doznaje da je Kenđelić 2010. deportiran iz Njemačke u kojoj je odslužio 14 godina zatvora zbog dvostrukog ubojstva.

Kenđelićev stanodavac Andrija Fuček rekao je da je u njegovoj kući bio od siječnja 2011. godine. Tvrdi da je na početku bio uredni platiša, ali je poslije prestao redovno plaćati režije i stanarinu. Navodno je u posebnu krizu zapao zadnjih mjeseci, sve je češće pričao o novom svjetskom ratu, o stanci koju će osnovati i koja će uništiti svijet te o vanzemaljcima.


Na profilima na društvenim mrežama naziva se plavim čovjekom. Na Facebooku je u ponedjeljak navečer, kada je otpočeo s talačkom krizom napisao 'Der Krieg hat begonnen! Rat je Počeo! Plavi Čovjek!'.

Neslužbeno se doznaje da se nemila situacija počela zakuhavati jučer u prijepodnevnim satima, kada je u lokalnoj trgovini Kenđelića uhvatio zaštitar u sitnoj krađi; navodno je pokušao ukrasti sapun. Kada je zaštitar pokušao razriješiti situaciju, 39-godišnjak mu je zaprijetio oružjem nakon čega se zaštitar povukao, ali je o svemu obavijestio policiju.

Kako bi provjerili priču zaštitara, policijski službenici oko 18,45 sati došli su do kuće osumnjičenog. On im nije dao priliku ni da porazgovaraju, već je odmah zapucao iz vatrenog oružja.

Nakon ispaljenih hitaca, od kojih nitko nije ozlijeđen, Kenđelić se dao u bijeg. Pritom je zaustavio Peugeot 407 kojim je upravljala 39-godišnjakinja te su se uz njegove prijetnje udaljili u nepoznatom pravcu.
Od tog trenutka na noge su podignute sve raspoložive policijske snage PU koprivničko-križevačke i okolnih policijskih uprava koje su pokušale locirati bjegunca i njegovu žrtvu.

Zbog prethodnog iskustva koje je ukazivalo na to da bi 39-godišnjak mogao ponovno zapucati, iz Zagreba su dovedeni pripadnici Antiterorističke postrojbe Lučko, a u potjeru se uključio i policijski helikopter. Bjegunac se sa žrtvom naposljetku domogao Zagreba te je uhićen na Žitnjaku.