INŽENJER 8

Otkriveno što na HRT-u radi Kazimir Bačić po povratku iz Remetinca

  • Autor: S. S.
  • Zadnja izmjena 20.10.2021 14:11
  • Objavljeno 20.10.2021 u 14:11
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Bivši glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, uhićen krajem lipnja u antikorupcijskoj akciji povezanoj s pokojnim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandiće, nakon povratka iz Remetinca došao je na posao, a obzirom da je u radnom odnosu na nacionalnoj televiziji, ima novo radno mjesto

Bačić je proteklo vrijeme koristio kao neplaćeni godišnji odmor, na kojeg je temeljem posebne odluke imao pravo do 13. studenog. S obzirom da je ranije pušten iz pritvora, njegovi punomoćnici zahtjevali su od HRT-a za povratak na posao s danom 19. listopada, pojasnili su za Večernji list iz odjela Komunikacija HRT-a, dodajući da je Bačić 16. srpnja sklopio ugovor o radu za radno mjesto Inženjer 8.

  • +5
  • +2

Kazimir Bačić uhićen je krajem lipnja

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

S HRT-a su Večernjaku poslali i konkretne odredbe poslova iz ugovora. Između ostalog, Bačić je zadužen za obavljanje poslova inženjera u širokom području primjene uz visoko poznavanje tehnologije i poslovnih procesa; nadgledanje stručnog rada i kvalitete, podučavanje i predlaganje nadgradnje poduke; sudjelovanje u strateškom planiranju i donošenju poslovnih odluka; organizaciju i provedbu mjera zaštite, obavljanje svih poslova zaštite na radu, zaštite od požara i tjelesno tehničke zaštite.

Također, u opisu Bačićevog novog posla je i izrada sveobuhvatne ekspertne analize o utjecaju tehnoloških promjena na uspješnost poslovnih procesa i regulatorne procese, analiziranje strateških rizika, predlaganje tehničkih standarda HRT-a;  pregovaranje i predlaganje elemenata ugovora, koordiniranje komunikacije s vanjskim suradnicima te nadzor izvršenja; savjetovanje i koordiniranje poslova između stručnih i projektnih timova te vođenje odjela i radnih jedinica. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!