velike prometne gužve

Otkazano osamdesetak letova iz Amsterdama zbog štrajka radnika javnog prijevoza

28.05.2019 u 12:56

Bionic
Reading

Oko 80 letova prema i iz amsterdamske zračne luke Schiphol otkazano je u utorak, nakon što je zbog općeg štrajka radnika javnog prijevoza putnicima i zaposlenicima otežan pristup trećoj najvećoj zračnoj luci u Europi

Gotovi svi vozači vlakova, autobusa i tramvaja u Nizozemskoj su u utorak zbog prijedloga reformi državnog mirovinskog sustava započeli sa štrajkom koji će trajati 24 sata.

Zračni prijevoznik KLM putnicima savjetuje da odgode svoja putovanja te su im ponudili mogućnost besplatne zamijene leta za drugi datum.

Britanski prijevoznik EasyJet otkazao je 24 leta nakon što su iz zračne luke od prijevoznika zatražili da ograniče broj putnika koji će dolaziti u Schiphol.

Među drugim prijevoznicima koji su otkazali letove i ponudili alternativne datume putovanja su United Airlines, Flybe i Ryanair.

Štrajkovi, koji su rano u utorak uzrokovali velike prometne gužve oko velikih nizozemskih gradova, dio su većeg prosvjeda zbog kojega će u srijedu radnici javnih službi i tvornica izaći na ulice.

Sindikati zahtijevaju da vlada obustavi planove o povećanju dobi za odlazak u mirovinu te ga ostavi na trenutnoj granici od 66 godina kako bi ljudima s fizički zahtjevnim poslovima omogućili da ranije prestanu s radom.