NE VOLE GA VEHABIJE

Otkaz imamu koji se protivio novačenju Bošnjaka na strani IS-a

23.06.2015 u 10:09

Bionic
Reading

Islamska zajednica (IZ) u BiH dala je otkaz imamu Selvedinu Beganoviću nedaleko Velike Kladuše koji se otvoreno protivio slanju bošnjačkih mladića na ratišta na strani Islamske države nakon što je provedana istraga o napadima na njega

Kako su u utorak objavili mediji u BiH, Beganović je otpušten iz Islamske zajednice jer se bavio nadriliječništvom, nije poštovao druge kolege imame te je držao pse unutar prostora koji pripada IZ-u u BiH. Utvrdilo je to disciplinsko povjerenstvo Uprave Islamske zajednice u BiH.

Na ovaj otkaz efendija Selvedin Beganović može uložiti žalbu, a tek nakon toga odluka će postati pravomoćna.

Sam Beganović potvrdio je na svome Facebook profilu da je dobio otkaz. 'Nisam više efendija jer sam dobio otkaz', napisao je u komentaru.

U posljednjih pola godine Beganović je prijavio više napada na njega u kojima je zadobio više ubodnih rana. Napadi na njega krenuli su nedugo nakon što je uhićen vođa radikalnih islamista, vehabija u BiH Bilal Bosnić, protiv kojega se vodi sudski postupak za novačenje bošnjačkih mladića za odlazak na ratišta na strani terorističke organizacije Islamske države te poticanje na terorizam.