SUKLADNO PROPISIMA

Osumnjičeni za silovanje curice žalili su se na mjere opreza

17.10.2019 u 15:09

Bionic
Reading

Branitelji nekih osumnjičenika za silovanje 16-godišnje djevojke uložili su žalbe na rješenje o određivanju sigurnosnih mjera, a među kojima je i zabranu približavanja žrtvi, potvrdio je Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru, za 24 sata.

'Uložili su žalbu na izrečene mjere. Imaju pravo žalbe tri radna dana od primitka rješenja, a to ovisi o tome kad je kome od njih rješenje uručeno. Sud mora pričekati da prođe rok žalbe da vidimo hoće li se žaliti i ostali', kazao je Visković za 24sata, no nije znao koliko se osumnjičenika već žalilo, a koliko ih tek ima uložiti žalbu.

Žalba osumnjičenika rješavat će se izvanraspravnom sudsko vijeće zajedno sa žalbom na rješenje suca istrage Ivana Markovića, koje je podnijelo Županijsko državno odvjetništvo. Tužiteljstvo se, naime, žalilo što mladići nisu završili iza rešetaka nego su im samo određene mjere opreza poput zabrane približavanja žrtvi, zabrane komuniciranja sa žrtvom te javljanje u policijsku postaju dva puta mjesečno.

Izvanraspravno sudsko vijeće tako će u jednom ročištu odlučivati i o žalbi na pritvor od strane tužiteljstva i o žalbi na izrečene mjere od strane obrane mladića, piše 24sata.