MALOLJETNIČKI ZATVOR

Osuđeni ubojice svećenika Ivančića iz Zavalja kod Bihaća

14.06.2013 u 21:10

Bionic
Reading

Općinski sud u Bihaću osudio je na višegodišnje zatvorske trojici mladića koji su početkom veljače ove godine iz koristoljublja ubili svećenika don Milu Ivančića u mjestu Zavalju kod Bihaća, priopćeno je u petak iz suda

Na maloljetnički zatvor u rasponu od 8 do 8,5 godina osuđeni su 15-godišnji D. M, 16-godišnji Č.A. i 17-godišnji Š.J. Njima su navedeni samo inicijali s obzirom da se radi o maloljetnicima. Pri tome se navodi da je županijsko, Unsko-sansko tužiteljstvo uspjelo dokazati odgovornost tri maloljetnika za ubojstvo svećenika Mile Ivančića koje se dogodilo 8. veljače u Zavalju kod Bihaća.

Motiv za zločin bilo je isključivo koristoljublje, a riječ je o planiranom i brutalnom ubojstvo. Svećenik se pljačkašima pokušao suprotstaviti, pa su ga oni zbog toga najprije izboli noževima a potom mu lubanju smrskali kamenom.

Don Mile Ivančić, svećenik Gospićko-senjske biskupije, ubijen je u župnoj kući u selu Zavalje 8. veljače, a njegovo tijelo dan kasnije je otkrila žena koja posprema župnu kuću i crkvu.