LIJEPA NAŠA HRVATSKA...

Osuđen za gospodarski kriminal, pa ga država uhljebila

07.11.2013 u 12:07

Bionic
Reading

Bez obzira što je prekjučer protiv njega potvrđena kazna od godine i pol, a uvjetno četiri godine zatvora, Porečanin Rodoljub Kosić, koji je od 2004. do 2013. godine bio direktor komunalnog društva Usluga iz Poreča, grada čiji je bio gradonačelnik od 1997. do 2001. godine, samo dan prije toga zaposlen je u državnoj kompaniji Hrvatske vode u Rijeci!, otkriva Novi list

Rodoljub Kosić je 17. rujna na Županijskom sudu u Rijeci osuđen na uvjetnu kaznu po kojoj u sljedeće četiri godine ne smije počiniti novo kazneno djelo. U protivnom, slijedi mu zatvorska kazna od godine i pol. Unatoč tome što je kao direktor komunalnog društva Usluga osuđen zbog kaznenog djela pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave, Kosić se bez problema zaposlio u Hrvatskim vodama.

Riječ je o rijetko viđenom paradoksu po kojem država, odnosno sudska vlast kao jedan od stupova društva, najprije osuđuje čovjeka da bi neposredno nakon toga taj isti čovjek, koji je već osuđen, u državnoj kompaniji dobio radno mjesto, ističe Novi list. I to nakon što je osuđen zbog kaznenih djela iz sfere gospodarskog kriminala.

Rodoljub Kosić u tužbi koju je podnio zbog otkaza ugovora o radu u komunalnom društvu Usluga tvrdi da je 'odluka o njegovom opozivu motivirana političkim razlozima te da predstavlja revanšistički čin (IDS-a)'.

Cijeli tekst pročitajte na stranicama Novog lista