optužuje ih za fašizam

Ostojić: Ljudima u samoizolaciji krše prava, to je poruka HDZ-a

  • L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 03.07.2020 16:48
  • Objavljeno 03.07.2020 u 16:32
Bionic
Reading

Saborski zastupnik SDP-a Ranko Ostojić upozorio je u petak da se 5000 osoba koje se nalaze u samoizolaciji krše prava na slobodu mimo Ustava i zakona, prozvavši zbog toga HDZ

Na konferenciji za novinare Ostojić je kazao da se u ovom trenutku 5000 ljudi nalazi u samoizolaciji bez pisanog rješenja da su lišeni slobode, ocijenivši kako imaju manje prava od pritvorenika i osoba koje idu u zatvor.

"Ako niste spremni poštivati Ustav i zakone onda ne možete govoriti o sigurnosti. Svaka osoba koja se temeljem zakona lišava slobode mora dobiti rješenje o tome", poručio je Ostojić HDZ-ovcima.

A kada se mimo Ustava i zakona ljude lišava slobode to je fašizam, to je poruka koju šalje HDZ, ustvrdio je Ostojić.

Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas kaže da HDZ ne brine o sigurnosti građana već samo o tome da osvoji što više glasova.

"Plenkoviću, Božinoviću i ostalima nije stalo do sigurnosti građana nego samo da završe izbore i osiguraju daljnju vlast", ocijenio je.

Član SDP-ova Savjeta za zdravstvo Saša Srića smatra da je Nacionalni stožer civilne zaštite postao nekompetentan, ispuhao se i izgubio kredibilitet.

"Od dvostrukih kriterija, različitih tumačenja samoizolacije, do definicija kontakata, to je kao da vodiš 2:0 i na kraju izgubiš 2:3 i zabiješ si tri autogola", kazao je Srića.

SDP-ovci su zaključno pozvali građane da izađu na izbore i zaustave HDZ.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal