ne kupujte, udomite

Osnovan Jedinstveni informacijski centar za izgubljene i napuštene životinje

06.04.2020 u 11:11

Bionic
Reading

Pri upisniku kućnih ljubimaca Ministarstva poljoprivrede osnovan je Jedinstveni informacijski centar za izgubljene i napuštene životinje čime je stvorena baza podataka napuštenih životinja iz svih skloništa u Hrvatskoj, izvijestili su u ponedjeljak Prijatelji životinja.

Iz te udruge ističu da obvezu upisa životinja u informacijski centar imaju sva registrirana skloništa u Hrvatskoj, a svatko tko pronađe napuštenu životinju mora ju prijaviti skloništu čime će se osigurati da ona bude zbrinuta, registrirana, objavljena i da dobije svoju priliku za udomljenje. Lokalne zajednice su pozvane da provjere jesu li svi napušteni psi s njihova područja upisani u informacijski centar sa svim potrebnim podacima i fotografijom.

"Zbog novonastale situacije s koronavirusom sada je više nego ikada prije važno da su sve životinje koje čekaju svoj dom u skloništima na jednome mjestu, vidljivom svima, bez obzira na to gdje se nalazili, kako bi umjesto kupnje životinja odabrali udomljavanje napuštenoga psa ili mačke", poručuju Prijatelji životinja.

Iz udruge su pozvali građane da posjete centar na stranici https://jic.mps.hr i stranicu svojeg lokalnog skloništa za napuštene životinje te udome.