ivan vrkić

Osječki gradonačelnik operiran u zagrebačkom KBC-u; stanje mu je stabilno

19.04.2019 u 10:49

Bionic
Reading

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić operiran je u četvrtak u KBC Zagreb, odakle se dan prije javio Osječanima putem Facebooka. Iz Ureda osječkog gradonačelnika priopćili su kako su mu ugrađene dvije premosnice, a zdravstveno stanje mu je stabilno

'Gradonačelnik Ivan Vrkić je operiran 18. travnja 2019. kada su mu ugrađene dvije premosnice. Poslije operacijski oporavak je u tijeku, a njegovo stanje je stabilno', priopćili su iz Ureda osječkog gradonačelnika.

Čelnik Osijeka u bolnici je završio u ponedjeljak. Hospitaliziran je tada na Zavodu za bolesti srca i krvnih žila osječkog Kliničkog bolničkog centra. Voditelj Zavoda Zorin Makarović rekao je dan poslije novinarima da je gradonačelnik hospitaliziran zbog bolova u prsnom košu, ali su nalazi pokazali 'da se ne radi o novom srčanom udaru' te da će biti nužno kardiokirurško liječenje i operacija.

Putem svojega Facebooka Vrkić se obratio Osječanima u srijedu kada je napisao:

'Dragi sugrađani! Javljam se iz KBC-a Zagreb (Rebro), gdje sam prema preporuci liječnika upućen na daljnje liječenje. Od srca vam zahvaljujem na dobrim željama i riječima potpore, koje me osnažuju za sutrašnju operaciju ugradnje premosnica. Do sljedećeg javljanja, sve vas lijepo pozdravljam'.

Vrkić je u bolnici završio i sredinom prosinca. Nakon obavljene koronarografije krvnih žila ugrađeni su mu tada stentovi.