HSP RAZORIO KOALICIJU

Osječki dogradonačelnik Vrdoljak dao ostavku

22.01.2009 u 14:05

Bionic
Reading

Osječki dogradonačelnik Ivan Vrdoljak (HNS) izvijestio je da je dao neopozivu ostavku jer ne želi čekati da ga na sutrašnjoj sjednici Gradskoga vijeća razriješi nova osječka vladajuća koalicija HSP-HDZ, koja je nedavno zatražila razrješenje Poglavarstva u cjelini

Na konferenciji za novinare Vrdoljak je rekao da ostavku daje bez kajanja te je izrazio žaljenje što u dosadašnjem Poglavarstvu, koje je sastavila bivša koalicija HSP-SDP-HNS-HSU, nije uspio ostvariti sve predviđene projekte. Ocijenio je kako 'ovo i nije bio trenutak za neke velike promjene jer one dolaze na izborima i mogu ih donijeti samo građani, a ne političari'.

Istaknuo je kako se dogodilo ono čega se i pribojavao, to jest da se Poglavarstvo 'nije uspjelo izdići iznad sitnih, dnevnopolitičkih interesa i osobnih interesa političara'.

Vrdoljak je ustvrdio kako su u Poglavarstvu 'od prvih koraka pa sve do kraja često bili sputavani i onemogućavani u radu i realizaciji svojih zamisli', dodajući da je predsjednik Gradskog vijeća i HSP-a Anto Đapić 'dao sve od sebe da im zakomplicira način rada i funkcioniranja'.

Novome Poglavarstvu, koje bi sutra trebali sastaviti HDZ, HSP i HSU poželio je 'puno uspjeha u radu i manje podmetanja'.

Budući da će dosadašnji HNS-ov koalicijski partner HSU sudjelovati i u novoj gradskoj vlasti, na novinarski upit znači li to prekid suradnje s HSU-om Vrdoljak je odgovorio kako HSU ima drukčije motive za realizaciju svojih projekata jer predstavlja specifičnu društvenu skupinu, ali to ne znači prekid suradnje.