dan na burzi

Osječka Saponija dobitnik dana na burzi

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je u četvrtak nastavilo u negativnom ritmu, dionički indeksi su oslabili, dok je likvidnost porasla na krilima blok trgovanja

Oba indeksa, CROBEX i njegova uža inačica, indeks CROBEX10, su oslabili 0,2 posto, dok je od sektorskih indeksa gubitnike predvodio indeks građevinskog sektora, s padom vrijednosti od 1,3 posto. S druge strane, u zelenom je zaključio jedino indeks sektora industrije, koji je ojačao 1 posto.

Ukupno je protrgovano oko 10,3 milijuna kuna, pri čemu je 4,7 milijuna kuna prikupljeno u blok trgovanju dionicom Atlantic Grupe. U redovnom trgovanju, jedini milijunaš su bile redovne dionice Adrisa, koje su na prometu od 1,4 milijuna kuna porasle 0,5 posto, a slijedi ih povlašteno izdanje, s prometom od 664 tisuće kuna i nepromijenjenom cijenom.

Od aktivnijih izdanja, najveći rast cijene su ostvarile dionice Saponije, koje su uzletjele nešto više od 6 posto, a dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice INA-e i Hrvatske poštanske banke, čije su vrijednosti porasle 1,9 posto i 1,3 posto.

S druge strane, titula gubitnika dana je pripala dionice FTB Turizma, koja je potonula 9,7 posto, a slijede je dionice Arena Hospitality Grupe i Ingre, s padom cijena od 1,8 posto i 1,3 posto.

Dobitnik dana Saponia +6,03% 615,00

Gubitnik dana FTB Turizam -9,70% 1.210,00

CROBEX -0,22% 1.882,17