CIBALIA NEMOĆNA

Osijek pred finalom nogometnog kupa

03.04.2012 u 18:55

Bionic
Reading

Blizu pet tisuća gledatelja u osječkom Gradskom vrtu vidjelo je pobjedu domaćina nad Cibalijom rezultatom 3:0 (2:0), što znači da je Osijek vrlo blizu svog drugog nastupa u finalu kupa u povijesti

Gostujući trener Samir Toplak imao je golemih problema s ozljedama i nije momčad mogao pripremiti na idealan način. Ali da u prvom poluvremenu Cibalia neće niti jednom zapucati prema Osijekovom golu, to se teško mogao nadati.

Osječani su potpuno kontrolirali situaciju u prvih 45 minuta i s dva su pogotka svog mladog napadača Antona Maglice napravili velik korak prema mirnom uzvratu.

No, nakon odmora vratila se i življa Cibalia. U uvodnim minutama nastavka Vinkovčani su zagrijali svoje navijače s dvije solidne prilike, ali kapitulaciju su praktično potpisali u 59. minuti. Bolju igru, naime, kapitalizirali su u vidu izborenog penala, ali šut Mladena Bartolovića čita i brani domaći golman Ivan Vargić

Dvoboj, koji je počeo minutom šutnje u znak na sjećanje tragično preminulog Hrvoja Ćustića, je 20 minuta prije kraja prekinut zbog zapaljenih stolica na gostujućoj tribini, a malo nakon dvominutne pauze branič Branko Vrgoč je pogodio treći gol za Osijek i otklonio gotovo sve dileme uoči uzvrata idućeg tjedna u Vinkovcima.

I nakon kratkog prekida ponovno je gorjelo na sektoru gostujućih Ultrasa, ali dvoboj nije prekinut.

U prvom ogledu drugog polufinalnog para u srijedu (17.30) će snage odmjeriti branitelj naslova Dinamo i NK Zagreb.