ŠEF PROMATRAČA

OESS: Trumpovi savjetnici morali bi mu reći kada je vrijeme da ode

07.11.2020 u 18:27

Bionic
Reading

Čelnik misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) koja je promatrala američke izbore rekao je da bi savjetnici morali aktualnom predsjedniku Donaldu Trumpu jasno reći da je izgubio, ako se taj rezultat potvrdi

Američki mediji AP, NBC i CNN proglasili su Joea Bidena pobjednikom američkih predsjedničkih izbora nakon što su mu dodijelili pobjedu u ključnoj državi Pennsylvaniji. Biden je osvajanjem Pennsylvanije premašio 270 elektora potrebnih za pobjedu na predsjedničkim izborima.

Njemački političar Michael Link rekao je za njemački Funke da su Trumpove izjave o prijevari neutemeljene i opasne jer mogu potkopati povjerenje u američki demokratski sustav.

Trump ( 74) uporno govori o izbornoj prijevari, za koju nema dokaza, dok njegova kampanja ulaže žalbe za koje pravni stručnjaci kažu da vjerojatno neće utjecati na rezultat izbora.

"Američki predsjednik ima veliku odgovornost za očuvanje mira u SAD-u", rekao je Link. "Nisam siguran da mu je to jasno".

  • +5
Donald Trump Izvor: EPA / Autor: CHRIS KLEPONIS / POOL

"Mogu se samo nadati da Trump ima savjetnike s dobrim namjerama koji će mu reći ako je izgubio. Sve govori da je upravo to rezultat koji ćemo uskoro vidjeti", dodao je.

Link vodi misiju OESS-a, organizacije čija je i SAD jedna od zemalja utemeljiteljica, a koja šalje misije širom svijeta na promatranje izbora.